Definicja paczki żywnościowej dla 1 odbiorcy końcowego z dnia 17.02.2021r. otrzymuje następujące brzmienie :

Zestaw na Podprogram 2020 w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa  2014-2020, współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym obejmuje artykuły spożywcze w łącznej ilości ok. 42,87 kg, w tym:

  • Artykuły warzywne i owocowe:
    • groszek z marchewką 3,2 kg,
    • koncentrat pomidorowy 1,12 kg,
    • buraczki wiórki 1,40 kg,
    • powidła śliwkowe 1,50 kg,
    • mus jabłkowy 1,44 kg
  • Artykuły skrobiowe:
    • makaron jajeczny 5,0 kg,
    • ryż biały 2 kg,
    • kasza jęczmienna 1,5 kg,
    • herbatniki maślane 0,4 kg,
    • płatki owsiane 1 kg
    • kawa zbożowa rozpuszczalna 0,6 kg
  • Artykuły mleczne:
    • mleko UHT 7 l,
    • ser podpuszczkowy dojrzewający 1,6 kg,
  • Artykuły mięsne:
    • szynka drobiowa 2,4 kg,
    • szynka wieprzowa mielona 1,2 kg,
    • pasztet drobiowy 0,32 kg,
    • filet z makreli w oleju 1,19 kg,
  • Cukier
    • cukier biały 4 kg,
  • Tłuszcze
    • olej rzepakowy 4 l,
  • Fasolka po bretońsku 1,5 kg;
  • Miód nektarowy wielokwiatowy 0,5 kg
  • Razem: 42,87 kg.